Skrite datoteke in mape, se samodejno ustvari predvsem po namestitvi operacijskega sistema na uporabnikovem računalniku.Včasih je potrebno, da jih vidi in dodati ali spremeniti nekatere podatke v njih.Opozoriti je treba, da so večinoma samodejno skrite datoteke in mape, dokumente, ki jih ni mogoče spremeniti.V nasprotnem primeru lahko uporabnik pride do težav, povezanih z delovanjem osebnega računalnika.

proces odpiranja skrite datoteke in mape



bo vidna ali skriti mapo, lahko uporabnik na svoje.Vsakdo mora razumeti, da če izbrišete ali spremenite mapa skrito sistem imajo lahko različne vrste težav.

Da skrite mape vidne v operacijskem sistemu Windows XP (se lahko uporablja isto načelo pri delu z operacijskim sistemom Windows Vista), morate odpreti le pogon ali kat
ero koli drugo mapo.Mapa sama izbere "Orodja" zavihek in kliknite na niz "tip".Po tem, pred uporabnika pojavi več tabel.Če želite spremeniti mapo, boste potrebovali mizo "Več možnosti."Tukaj je potrebno odviti drsnik do dna in najti vrstico "Pokaži skrite datoteke, mape in pogone".Po namestitvi klopa na progi bo uporabnik takoj na voljo možnost za ogled skrite datoteke in mape.

odprtih podatkov je mogoče skriti z nadzorne plošče.Da bi to boste morali iti neposredno v "Control Panel" in izberite narediti "Možnosti mape."Potem morate storiti vse zgoraj.

Skrite datoteke in mape, ki jih uporabnik odločil, da odkrijete, bo imela nekoliko drugačno podobo.Te datoteke bodo prosojna, tako da boste lahko razlikuje datoteke ali mape, ki jih je uporabnik dodali sami, od tistih, ki so bili prej skriti od njega.S tem se uporabnik ne more narediti napake, če se bo moral urediti ali izbrisati vse datoteke.Torej, če sistemske datoteke, skrite pred pogledom vnaprej uporabnik ne bo spremenilo, se bo računalnik deloval kot običajno.

Return "h koreninam"



Če morate vrniti skrite mape, datoteke in diske v prejšnje stanje, potem morate narediti isti postopek.Na koncu, morate samo, da odstranite kljukico iz linije "Prikaži skrite datoteke, mape in pogone" ali uporabljati poseben gumb »Restore default".Opozoriti je treba, da če ste naredili vse spremembe teh parametrov, bodo vrednosti lahko vse prvotnega videza.